PIIIITKÄÄ HILJAISELOA!

Niinhän siinä kävi, kuin vähän uumoilinkin aluksi.
Kun rakennustyöt saatiin todenteolla käyntiin, loppui aika! Tässä tapauksessa se tarkoitti sitä, että ei ollut enää aikaa oman työn, perheen, rakentamisen ja haaveilun lisäksi kirjoittaa haaveitaan ja tekemisiään blogiin!

Koitetaan ottaa pikakelauksella kiinni tapahtuneita asioita...

Kastellin luovutettua talon olemme päässeet vihdoin itse tekemään asioita talossa sisällä. Se onkin ollut innostavaa ja aikaa vievää! Osittain myös hetkellisesti ahdistavaa, kun on pitänyt tehdä lopullisia päätöksiä pelkän haaveilun sijaan :)
yhtä suurella innostuksella olemme kuitenkin työmaalle lähteneet töiden jälkeen päivittäin. Välillä saaden aikaan enemmän, ja välillä vähemmän.

Mistä sitten oman työn osuuden aloitimme...

Ulkotyöt:
Luovutuksen jälkeen on tehty terassit sekä pääsisäänkäynnille, että KHH oven eteen takakuistille. Takapihan terassia laajennamme vielä reippaasti keväällä. Takapihan terassille on lisäksi suunniteilla lasitukset. Saisimme sillä reilut 12m2 lisää tilaa taloon.

Omat sähkärimme kävivät vetämässä räystäiden alle spotit. Spotit kiertävät kolmella sivulla taloa. Muita ulkovaloja ei näillä näkymin ole tulossa. Nyt kun pimeys on vallannut illat, ja spotit kytkettiin päälle, niin tuntuu siltä, että valon määrä riittää mainiosti kapealle tontillemme. Spotit kytkettiin astrokellon taakse, joten niiden päälle ja pois kytkemisestä ei tarvitse murehtia itse lainkaan.

Autokatos on alkanut nousta. Ensin kaivettiin esille ennen talotoimitusta tehty anturavalu. Tämän jälkeen sokkelille rakennettiin valumuotit, sokkeli raudoitettiin (taas opin jotain uutta ja voin ylpeänä todeta raudoittaneeni ison osan itse!!) ja sokkeli valettiin.  Sähkärit kävivät asentamassa lattialämmityksen kaapelit toki ennen valua. Valun kuivuttua pari päivää alkoi runko nousta nopeaan tahtiin sokkelin päälle. Vielä on vähän kesken eräistä, mutta etenee, etenee. Vielä pitää latoa kattotiilet ennen lumen tuloa. Se onkin kuulemma meidän ketterien tyttöjen hommaa ;)

Sisätyöt:

Ensimmäisenä aloitimme sillä, että kiinnitimme ikkunoiden sisäpieliin 6mm remonttigyprocit.
Halusimme ehdottomasti tehdä ikkunat listattomina. Ikkunasyvennykset eivät ole kovinkaan syvät. Ehkä noin 7cm syvät. Siitä huolimatta halusimme levyttää ne.
Ruuvasimme siis levyt ikkunan pieliin. Sen jälkeen niihin vedettiin ennen seinien tasoitusta kulmalistat, jotta ulkokulmat saatiin siisteiksi ja jotta ne eivät halkeilisi. Tähän käytetiin Aquabead listoja. Kulmien jälkeen tasoitus, hionta ja maalaus. Muovit auki ikkunoista ja akryylimassat saumoihin.  Työlästä oli, mutta lopputulos on kivan näköinen ilman listoja!

SEINÄT

Seinien tasoitettiin aika pian Kastellin luovutuksen jälleen. Huoneista on nyt iso osa maalattu.
Olohuoneen päätyseinä oli maalattava ensimmäisenä ennen takan asennusta. Valitsimme tuolle seinälle, kuten muillekin valkoisille seinille, väriksi Tikkurilan valkoisen.

Olohuoneen ikkunaseinän, sekä keittiön päätyseinän maalasin Tikkruilan Tunto hienolla. Väreinä Kalsiitti ja Piazza. Se olikin hauskaa puuhaa. Molempia värejä kaadettiin maalikaukaloon ja telattiin noin neliön verran kerralla seinään ristiin rastiin. Tämän jälkeen "tasoittelin" maalia tapettilastalla ristiin rastiin, jolloin pinta kuvioitui vetojen mukaisesti ja väri sekoittui sopivasti. Pinnasta tuli omaan makuun todella kaunis.

Kaksi makuuhuonetta on saanut myös maalia seiniinsä. Pojan huoneessa maalattiin kolme seinää valkoisiksi ja yksi seinä Tikkurilan Syvänne värillä.
Työhuoneen seiniin vedettiin ensin kultamaalia yhdelle seinälle ja Tikkurilan sävyä Luola siihen päälle. Kuvio muistutti minua maastohousuista, joten seinä ei saanut jatkoaikaa, vaan vedin siihen lopulta päälle yksivärisenä Tikkurilan värin Bonsai. Se olikin niin herkullinen vihreä, että päädyin maalaamaan myös seinän, jolle pariovi tulee, samalla värillä.

Maalaamatta ovat siis edelleen yksi makuuhuone, khh ja wc:t.

SISÄKATTO

Sisäkattojen osalta aloitimme maalatuista makuuhuoneista. Näiden kattoihin valitsimme Luvian Puutavaratalosta osmo colorin vahalla vahatun kuusipaneelin. Puu on omaan silmään niin paljon kauniimpaa kuin mdf-paneelit, että valinta oli lopulta helpppo, vaikka hintaa tulikin enemmän kuin edullisille mdf-paneeleille olisi tullut.

Sisäkaton tekoa varten olimme molemmat päivän kesälomalla ja urakoimme keittiö-olohuone-eteistilan sisäkaton valmiiksi. Teimme tilaan "rimakaton" 70mm leveästä ja 15mm paksusta vähäoksaisesta mäntylistasta, joka oli valmiiksi käsitelty Teknoksen sisäkuultovärillä T3036. Hintaeroa käsittelemättömälle ja käsitellylle listalla (yhteensä melkein 700jm) tuli niin vähän, että ei kannattanut alkaa itse käsitellä.

Olohuoneen katosta tuli juuri niin täydellinen kuin olimme uskaltaneet haaveillä.
Kastelli levytti katon Gyprocilla, mutta sitä ei saumattu/tasoitettu. ostimme K-Raudasta mustaa maisemointikangasta (3,2x15m), jonka leikkasimme kahtia 1,6m leveäksi. Rullasimme kankaat rullaksi ja laitoimme rullan jätesäkkiin, jossa se pysyi pölyttömänä ja sieltä säkistä nostimme sitä sitten pikkuhiljaa kattoon, jotta betonipöly ei tarttuisi siihen.  Nidoimme kankaan gyprociin ja värjäsimme vielä niititkin mustiksi - Täysin turhaa työtä!! Turhaan huolehdimme niiteistä ja rypyistä, sillä niitä ei kyllä näy lainkaan 7mm raoista, jotka listojen väleihin jätimme. Todellisuudessa kankaaseen olisi voinut jäädä vaikka millaiset rypyt eivätkä olisi näkyneet.
Rimakaton huomaa heti jo vaikuttaneen tilan akustiikkaan. Äänet ei kaiu enää lainkaan niin pahasti muutoin tyhjässä olhuoneessa.

TAKKA

Meille asennettiin Conturan i41T vuolukivitakka. Se on kaunis! Sopii todella hyvin tilaan.
Musta teräshormi kruunaa takan. Takkaa on kaunis katsella sekä sisällä, että ulkoa, kun tuli näkyy luukusta kahteen suuntaan. Takka onkin saanut varauksettomia kehuja kaikilta talolla käyneiltä vierailta. On todella mukavaa, että omat valinnat vahvistuvat myös muiden kommenttien kautta.

Kaiken tämän lisäksi on suoritettu ääretön määrä tavaroiden kantamista edes takaisin huoneesta toiseen, sisältä ulos ja ulkoa sisälle. Kuskattu tavaraa rautakaupasta, kasattu telineitä, kiivetty tikkaita jne jne. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan!

Kuvia meidän menosta ja tekemisestä voi seurata Instagramissa @raksamimmit

Kommentit

  1. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
    (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit