ELEMENTEISTÄ TALOKSI ALLE PÄIVÄSSÄ

1.8 oli erittäin mielenkiintoinen päivä raksaprojektissamme. Tontille saapui kaksi rekkaa - toisessa ensisijaisesti puutavaraa ja toisessa talomme elementit. Kattoristikkotoimitus oli saapunut jo edellisellä viikolla, joten kaikki rakennuspalikat olivat valmiina. Päivän tavoitteena oli, että illalla tontti ei olisi eää tontti vaan siinä olisi pystyssä meidän pieni talo.

Kastellin työporukka oli jo saapunut paikalle jo aikaisin aamusta sekä valmistelivat tekemämme perustukset elementtipystytystä varten. Itse olin tontilla valmiina puhelimen kanssa valokuvaamaan, ja kertomaan messengerin välityksellä Marille golfkentälle mitä tapahtuu. Ajatuksena oli, että Mari ehtisi aamulla pelaamaan kierroksen ja sen jälkeen katsomaan pystytystä. Viestimet kävivätkin kuumana eri paikkoihin aamupäivän aikana, ja puhelimeni akusta loppui virta jo puoleen päivään mennessä.

Perustukset odottavat elementtiä

Yhdeksän aikoihin saapui nosturiauto, joka alkoi purkamaan ensimmäisen rekan tuomat puutavarat takapihalle ja puoli yksitoista saapui kauan kaivattu elementtirekka.

Elementtirekasta nousee talo
Elementit "parkissa"
Eikä siinä kovin kauaa nokka pojilla tuhissut, kun alkoivat pystyttämään elementtejä. Ensimmäinen seinäelementti, kun laitettiin paikoilleen, asentajat huijasivat minua. Huusivat; "nyt on täältä paikoillaan". Toisessa päässä raapivat päätään ja vastasivat "nyt on kyllä vajaa seinä noin 45mm". Menin lähemmäksi katsomaan tilannetta, jolloin seinän takaa kuului "vitsivitsi - hyvä se on!" Vekkuleita tuo Oskarin porukka 😊

Ensimmäinen elementti laskutumassa. 

Kun kaikki seinät oli saatu paikalleen, nostettiin vielä kaikki kattoristikot paikoilleen sekä lopulta myös räystäselementit.

Nosturikuski nosti kaikenlaisia paketteja asennusmiehille.
Päivän päätteeksi auringosta nautti tontilla pieni MEIDÄN talo. 

Talo etupihalta katsottuna
Talo takapihalta
Illalla oli varsin huojentunut olo. Nyt tuntuu siltä, että tontti ei ole enää tontti. Harjakaiset menivät tavallaan hieman ohi, koska skumppaa ei jostain kumman syystä löytynyt jääkaapista, joten sitä nautittiin jälkijättöisesti. 

-Hanna
Kommentit

  1. Se on kyllä upeaa, kuinka nopeasti elementtitalot rakentuvat. Meidän enolla on elementeistä rakennettu talo. Sillä on ikää jo enemmänkin. Siihen täytyisi ensi kesänä tehdä elementtisaumaus uudelleen. https://www.esasauma.fi/elementtisaumaukset

    VastaaPoista
  2. Tulee mieleen se, kun meidän naapurin elementtitalo pystytettiin vuosia sitten. Sitä oli jännittävää seurata. Kertoivat, että ilmeisesti nyt täytyisi heidän hankkia uudet elementtisaumat. Voi olla mielenkiintoinen projekti sekin. On kyllä ihmeellistä, kuinka nopeasti tuo teidänkin talo pystytettiin. https://lahdenelementtisaumaus.fi/elementtisaumojen-uusiminen/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit