MAANRAKENNUSTYÖT VALMISTUIVAT VIIKOSSA

Varsinainen ensimmäinen työviikko on nyt takana. Ei siinä kauan nokka tuhissut, kun tontti viikon töiden jälkeen näytti varsin erilaiselta. Ohessa tiiserinä maanurakoitsijamme tuotokset.

 


Omien ravisteluarvioideni mukaan kaivinkoneella tehtiin töitä maanrakentajan toimesta noin 65-70h. Apumiehiä paikalla oli vaihtelevasti, välillä ei ketään ja välillä pari nuorta miestä. Maa-ainesta on ajettu tontilta pois vain muutamien kuormien verran. Tämä oli ainakin itselleni yllätys. Soraa sen sijaan täyttömaaksi tontille (ei nolla-ainesta) on ajettu senkin edestä. Yritin tänään varovasti kysellä, josko olisi ollut jotain "parasta arvausta" kuormien määrästä, mutta fakta saapuu soramiehen laskun myötä myöhemmin.

Salaojaputket, vesijohdot, sähköjohdot, maadotuskaapeli, puhelinkupari ja kaikki muukin tarpeellinen tuntuu menneen paikoilleen. Tänään viimeistään todettiin, että meillä kävi kyllä todella hyvin maanrakentajan suhteen. Mies oli todella paikallaan ja piti parista raksamimmistä huolta. Tänään, kun "going went rough" hän huolehti, että hommat hoitu ja apuun tuli hänen omia luottojoukkojaan. Niitä luottojoukkoja, jotka itseasiassa osa oli rakentamassa sadan vuoden talosta sitä laatuosaa (ei Dalen osaa) :)

Työmaasähkö oli tänään ainoa, joka meni uusintareissulle. Sitä tontilla pohdiskeli useampi taho, että ei mene läpi. Niin siinä kävikin, kun lähetin kuvan Porin Energiaan ja kyselin onnistuisiko kytkentä. Toivotaan, että saadaan kaapelit suojattua huomenissa vaadittavalla niin työmaasähkö saadaan kytkettyä Porin Energian toimesta.

Seuraavana työvaiheena on perustusten tekeminen. Linjalankoja aloitettiin heti tänään vetämään päivän päätteeksi ja puutappeja painamaan soraan kuin veistä sulaan voihin. Ennen juhannusta nähdään varmasti vielä etenemistä. Jipii!!

-Hanna

Kommentit

Suositut tekstit