Naapurien kuuleminen - mission accomplished

Toissa viikon lopussa saapuivat VIHDOIN rakennuslupapiirrokset useampana kappaleena. Porin kaupungissa naapurien kuuleminen tulee tehdä siten, että allekirjoitukset haetaan yhteen kappaleeseen. Oli siis selvitettävä keitä tonttimme ympärillä asuu.

"Hintasaarnaajat"
Maanmittauslaitokselta selvisi helposti naapurikiinteistöjen omistajat. Ajatuksena oli, että käytämme normaalia "soita ovikelloa ja kerro asiasi" -metodia nimien saamiseksi ja projektimme esiteltyä tuleville naapureille. Tavoitteena hoitaa homma muutamassa päivässä. Viime lauantaina hiihtojen jälkeen lähdimme soittamaan viittä ovikelloa ja yksi ovi aukesi. Yhteen paikkaan jätimme yhteystiedot, josta saimmekin seuraavana päivänä soiton. Sunnuntaina reippailimme kävellen toisen naapurimme luokse. He olivat kovin kiinnostuneita projektistamme ja erityisesti siitä tulemmeko tekemään paalutusta. Juttelimme niitä näitä keskustellen lupakuvista ja lähdimme lopulta allekirjoituksen kanssa - sunnuntai päättyi 2/5.

Etsivätoimiston aktivointi
Postilaatikoiden puute pohditutti meitä, joten maanantaina soitin uudelleen maanmittauslaitokselle ja sainkin lisää tietoja omistajista. Internetin, muutamien puhelinsoittojen sekä tekstiviestien jälkeen saimme yhteydet kahteen naapuriin. Sovimme heti maanantai-illalle toisen tapaamisista sekä keskiviikolle jälkimäisen. Maanantain tapaamiselle reippailimme taas reppu selässä (ihan hyvä välillä meidänkin kävellä...) ja saimme projektille siunauksen.

Keskiviikkona juttelimme aika velikultien kanssa. Heidän vanhempansa olivat kuolleet, mutta "pojat" pitivät talosta huolta. Eivät olleet raaskineet luopua kotitalostaan. Nykyään tosin viettivät eläkepäiviään muualla. Kyseinen tapaamisen aikana he kertoivat tarinoita alueesta sekä tontillamme ennen olleesta talosta ja sen omistajasta. Keskiviikko päättyi lukemaan 4/5.

Viimeinen nimi piti alunperin olla "helppo". Naapurin puhelinnumero löytyi fonectasta, joten Mari otti hommakseen kontaktoida tuota naapuria. Lopulta kyseinen naapuri olikin hieman haastellinen tavoitettavaksi, mutta muutaman soiton, tekstiviestin ja hiljaisten päivien jälkeen Mari otti vielä uudelleen yhteyttä tekstarin kautta ja sai sovittua tapaamisen sunnuntai-illalle. Tänään meninne sovittuun tapaamiseen ja viimeinen nimi oli taputeltu reilusti alle 5 minuutin.

Homma hoidettu!! Nyt odotellaan, että O-P saa tehtyä perustussuunnitelmat, jonka jälkeen mennään täyttämään rakennuslupapaperit ja oletettu 7-8 viikon odottelu alkaa. Tuon paperin saannin jälkeen tämä projekti alkaa lähtemään paperilta täytäntöön. Samaa vauhtia kuin rakennuslupa tulee, tulee varmasti myös kevät. Rakennusprojektin "oikeaa" alkua odotan yhtä innokkaasti kuin kevättä ja kesää.

-Hanna

Ps. Ajatuksia on tunnetusti tässä päässä julmetusti, mutta onhan tämä kirjoittaminen aika haasteellista. Nyt nukkumaan ja kohti uutta (työ)viikkoa.
Kommentit

Suositut tekstit