TONTTI

Tonttia etsiessämme meillä oli neljä kriteeriä:
  • Tontin piti sijaita sopivan kävelymatkan päässä pojan koululta.
  • Tontin piti olla pieni. Pelaamme golfia kesät emmekä ole viherpeukaloita. Puutarhanhoidolle ei jää aikaa -> Mitä pienempit tontti, sitä parempi!
  • Tontille pitää saada rakentaa yksikerroksinen talo
  • Mahdollisuus rakentaa ilman paaluttamista.

Nykyisen kotimme lähellä oli myynnissä yksi kaupungin tontti, mutta se oli aavistuksen liian suuri ja keskellä savipeltoa. Oli selvää, että sinne uppoaisi paalua metri toisen perään. Lisäksi emme halunneet uudelle asuinalueelle, jossa joutuisi elämään ainakin seuraavat viisi vuotta keskellä rakennustyömaata. 

Etuovi listasi alueeltamme  kolme yksityisillä tahoilla myynnissä olevaa tonttia. Kaksi kiinteistönvälittäjän kautta ja yksi ykstyisen myyjän myymänä. Yksi näistä oli aluksi yli muiden.
Sen pinta-ala oli vain 550m2. Se vaikutti juuri täydelliseltä. Miinuksena oli se, että tontilla oli purkukuntoinen vanha puutalo. Tarkemmin asiaa vielä pohdittuamme aloimme epäillä, ettei tontille olisi saanut haluamaamme omakotitalon ja autokatoksen yhdistelmää mahtumaan millään. 

Siirryimme arvioimaan seuraavaa myynnissä olevaa tonttia, joka alkoi päivä toisensa jälkeen tuntua enenmmän ja enemmän omalta suosikilta. Myynti-ilmoituksessa kehuttiin vielä, että tontille voisi rakentaa paaluttamatta! Pinta-ala 830m2 ja tontilta oli valmiiksi purettu vanha omakotitalo talousrakennuksineen. Liittymätkin oli valmiina. Tontilla oli toki myös haasteensa. Se on kapea ja pitkä malliltaan. Lisäksi takakulmaan on naapurin tontille kymmenia vuosia sitten rakennettu tontin rajaan kiinni piharakennus, joka asettaa haasteita talon sijoittelulle.

Tontti vanhan asuinalueen keskellä. 


Otimme seuraavan askeleen tämän tontin kanssa. Selvitimme saako tontille rakentaa sellaisen talon kuin halusimme, olimme yhteydessä maaperätutkimuksen tekijään, joka sai meidät vakuuttumaan, ettei paaluja todella tarvita, suunnittelimme talon sijoittelun tontille, teimme tarjouksen, neuvottelimme ja lopulta sovimme tonttikaupoista. Kaupat tehdään tämän viikon perjantaina 5.1.2018.

-Mari-

Kommentit

Suositut tekstit