TOIMISTOHOMMIA JA PALVELUKOKEMUKSIA

Projektiin kuuluu erilaisia asioita liittyen "paperihelvettiin". Tänään vuorossa oli hoitaa tonttiin liittyvä lainhuuto sekä tulevan talon kiinnitykset.

Ikinä ei pidä olettaa mitään - oppi numero 1.
Olin tarkistanut, että paperit voi täytettyään palauttaa sähköpostitse maanmittauslaitokselle. Lukematta kuitenkaan ohjetta aivan loppuun asti vain huomatakseni, että hakupapereissa tulee olla alkuperäiset allekirjoitukset.

Ikinä ei pidä olettaa mitään - oppi numero 2. 
Koska tarvitsin opin numero 1., ja papereihin allekirjoitukset, päätettiin asia hoitaa suoraan menemällä maanmittaustoimiston palvelupisteeseen ja luovuttaa heille henkilökohtaisesti kyseiset paperit. Huomasin kuitenkin tänään lounaalla (odottaessa kopiointiliikkeen tulostuksia), että kaupunkimme toimipiste on avoinna vain keskiviikosta perjantaihin.

Asiointi maanmittauslaitoksen kanssa - peukku ylös
Maanmittauslaitoksen nettisivut ovat asian kuivakkuuden osalta varsin selkeät. Lomakkeiden täyttöohjeita lukemalla (hitaasti) selvisi ihan tavalliselle tallaajalle mitä tulee tehdä; tosin itseltäni jäi edelleen ymmärtämättä kaksi tärkeää asiaa - opit 1 & 2 yllä.

Käydessäni maanmittauslaitoksen sivuilla tarkistamassa aukioloajan, huomasin, että heillä oli chat-palvelu. Rohkeasti (en yleensä käytä chat-asiakaspalvelua) kuitenkin kysyin muutaman tarkistuskysymyksen liittyen papereihin, jotta saatiin homma hoidettua tänään. Ystävällinen asiakaspalvelija Ulla vastasi nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin, ja lopulta paperit lähtivät oikeaan paikkaan.

Asiointi kopiointiliikkeessä - peukku alas
Teemme molemmat töitä kotoa, mutta olemme pärjänneet kohta kaksi vuotta ilman tulostinta. Siellä se on vaatekaapin perällä hyvässä tallessa ja saa olla edelleen. Oli tarve siis löytää kopiointiliike, jossa voitaisiin tehdä muutama pdf alkuperäisistä dokkareista sekä samalla ottaa muutama kopio itselle talteen ihan paperisenakin.

Pitkään aikaan en ole tuntenut itseäni niin pieneksi ja huonoksi asiakkaaksi tai oikeastaan vaivaksi kuin tänään. Se huokauksen kuuluvuus, kun astuimme liikkeeseen sisään... Apua asiakas! Työn tekemiseen meni max muutama minuutti ja veloituksena komiat 15€. Todettiin kotimatkalla yhteen ääneen, että jos itse saisi tuollaisesta työsuoritteesta aina 15€ niin olisimme kovin rikkaita :)

Semmoinen oli se päivä "paperihelvetin" puolelta. Jännityksellä odotan erityisesti rakennuslupaan liittyviä paperihommia - saattaa tulla hupaisia hetkiä..

-Hanna

Toim.huom. Eurojackpot eikä lotto natsannut edelleenkään viime viikonloppuna. Tulemme kuitenkin tekemään kyseisen "vapaanaisten anomuksen" säännöllisesti myös jatkossa.

Kommentit

Suositut tekstit