SIITÄ SE AJATUS SITTEN LÄHTI!

Jostain syystä löysit blogiimme. Emme oikein itsekään tiedä mitä teemme... emme talonrakennuksen suhteen, emmekä blogin kirjoittamisen. Molemmissa olemme lähes keltanokkia! Please, bare with us!

Tavoitteenamme on rakentaa, tai tarkemmin ottaen rakennuttaa, talo vuoden 2018 aikana. Talosta tulee pienehkö 104m2 yhdessä tasossa. Ei mitään suurta ja ihmeellistä, vaan kompakti, meidän näköinen uusi talo vanhan asuinalueen keskelle.

MITEN KAIKKI ALKOI?

Asumme rivitalossa 3h+k 80m2. Kaksi aikuista ja joka toinen viikko 8-vuotias poika. Totesimme melko pian, että iltapäiväkerhon loputtua, tokaluokkalaisen tullessa kotiin suoraan koulusta, tila käy ahtaaksi, kun kotona on kaksi etätöitä tekevää aikuista. Pitää saada työhuone!

Aloimme tutkia alueen asuntotarjontaa: rivitalo, omakotitalo, paritalo.... Mikään ei oikein miellyttänyt. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen, että pieni omakotitalo on se, mitä etsimme. Löysimmekin yhden silmää miellyttävän, mutta talo oli 70-luvulta, hinta kipusi neljännesmiljoonaan ja kaikki ei kuitenkaan ollut ihan kuten olisimme halunneet. Eräänä päivänä tästä "tuskastani" töissä mainitessani, eräs kollega sitten heitti sen kysymyksen ilmoille: "Miksi ette rakennuta Kastelli-taloa?".  Mietin: "Niin??? Miksi ei rakennuteta Kastelli-taloa??!".

Siitä se ajatus sitten lähti. Haaste oli heitetty... piti löytää sopiva tontti, sopiva talomalli, täydelliset muutokset siihen, suunnitella keittiö, valita lattiamateriaali, piirtää pihasuunnitelma, valita ulkoverhouksen väri, löytää työmiehet, vastaava mestari, miettiä millainen autokatos tulee, tehdä budjetti (yök!), PANIKOIDA siitä mitä kaikkea on unohtanut ottaa huomioon!
... niin ja HAAVEILLA!

-Mari-

Kommentit

Suositut tekstit