CASE TIETOLIIKENNEYHTEYS

Kun kaksi ihmistä tekee töitä kotona ja käyttää raskaita ohjelmia, tulee eittämättä mieleen, että mitenkäs se jatkossa onnistuu uudessa kodissa.
Jos asiasta ei ole ymmärrystä itsellä, eikä oikeastaan ole lähipiirissä tuttuja keneltä kysyäkään, ei auta kuin sukeltaa netin ihmeelliseen maailmaan.

Nyt on tehty ensimmäinen pintaraapaisu aiheeseen ja joudun myöntämään, että en ymmärrä asiasta senkään vertaa kuin kuvittelin ymmärtäväni. Kuitu, kupari, 4G, valokuitu...kuitu (onko nämä eri vai sama asia...kuitu mikä kuitu?), laajakaista, antenni.... APUA!

Soitin DNA:n asiakaspalveluun selvittääkseni asiaa ja hetken jo luulin ymmärtävänikin jotain, kunnes piti kertoa ääneen oppimani ja jouduin huomaamaan ettei se tieto niin tarttunutkaan. Ainoa minkä muistin puhelun jälkeen oli, että kuituverkkoon saa ethernet palvelut ja kupariin kaapelipalvelut. Vai oliko sekin nyt toisin päin.  Hintalappu jää vielä kysymysmerkiksi.

Lisätietoa 13. tammikuuta:
Sain eräältä alan toimijalta yhteydenoton, jonka perusteella minulle selvisi, että valokuitu tontille maksaisi 27.000€. Edes supernopea liittymä ei ole meille tuon arvoinen, joten vähän naurahdin hämmentyneenä ja heitin tarjouksen roskakoriin.
DNA sen sijaan kertoi minulle, että tontti sijaitsee kuparialueella, jolloin saisimme kiinteistökaapelin vähän reilun tonnin hinnalla kaapeliTV-liittymineen.  Itse pitää huolehtia tontille putkitus ja vetolanka. Sisäverkon pitää ollla kunnossa ja talojakamon valmis ennen asennuspäivää.  Check. Tässä on jo jotain jujua.

-Mari-

Kommentit

  1. Kiva kuulla, että tämä on aiheuttanut lievää tuskaa muillekin. Mistä tiesitte keneen operaattoriin ottaa yhteyttä tuon liittymän suhteen? Mun tuskailuja: https://insinooritarrakentaa.blogspot.com/2018/08/talon-liittymat-harmaita-hiuksia.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit