PIHASUUNNITTELUA

Taisin jo kirjoittaa aiemmin, että meille yksi tontin tärkeimmistä kriteereistä oli, että se olisi mahdolisimman pieni. ostamamme tontin muodosta johtuen tämä ei aivan toteutunut, mutta aika pienenä tontti pysyi kuitenkin eli 828m2.

Tontin piti olla pieni, koska a.) Pelaamme kesällä golfia, eikä meillä ole aikaa hoitaa pihaa ja b.) Talvella yritämme keksiä muuta tekemistä kuin lumityöt. Ruohonleikkuun saa hoitaa puolestamme robottileikkuri, kunnes poikani on tarpeaksi vanha hoitamaan puutarhurin työt ;)

 Rakennuslupaa varten pitää tehdä pihasuunnitelma...tai no.. istutussuunnitelma,jossa on yksi puu/ aari. Puolet lehtipuita ja puolet havupuita. Tällaisen vasemmasta hihasta ravistetun suunnitelman tein pari viikkoa sitten. Muutama mustakuusi, yksi vanha omenapuu ja kolme pylväshaapaa.. Voilà!!
Hihasta ravisteltu pihasuunnitelma. Piirretty Gardenan My Plannerilla. 

Mitään en tiedä kasveista, enkä katteista, enkä sorasta enkä muustakaan, joten pihasuunnitelmalle on kovin vaikeaa laatia budjettia. Olemme tehneet jonkinlaisen hatusta vedetyn budjetin, joka joko ylittyy tai alittuu. Tämä osa talonsuunnittelusta on varmaankin sitä vähiten omaa alaa ja vahvuutta, joten päätin lopulta osallistua puutarhan suunnittelun verkkokurssille!
Suunnittele ITE puutarhas, on tuon kurssin nimi ja järjestäjä on Mukula Puutarhat Jyväskylästä. Kurssin tavoitteena on lopulta viiden viikon aikana saada valmiiksi suunnitelma, hankintalistoineen ja budjetteineen. Ken tietää millainen puutarhuri minusta vielä tulee :D

Nyt sitten vaan suurella innolla suunnittelemaan ja odottelemaan kerran viikossa tulevaa linkkiä verkkokurssille! Mielenkiintoista nähdä miten tuo suunnitelma tuosta kehittyy, muuttuu ja täsmentyy!

Niin juu... ja läksyksi tuli hommata asemakuva ja sehän oli helppo homma kun sitä on tässä pyöritelty muutenkin :)
Asemakuva
-Mari

P.S.  Alla linkki meidän pihaunelmiin kuvina.


Kommentit

  1. Minäkin sain osallistua kurssitukseen, kun video katseltiin aamukahvin lomassa aamulla siinä 7.30 aikoihin 😊 -Hanna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit